ZŠ - Páťáci vzpomenuli na uplynulý školní rok

27.06.2016 17:09

Na konci školního roku se děti páté třídy rozhodly uskutečnit závěrečné posezení, kde si připomenou všechny akce, které se v tomto školním roce odehrály.  Jelikož byl naplněn mnoha zajímavý aktivitami, o něž se chtěly podělit i se svými rodinami, pozvaly na toto setkání maminky, tatínky, sourozence i babičky.

Přípravy byly velkolepé a probíhaly po celý týden. Děti vybíraly recepty dobrot, které připraví pro své nejbližší. Nakonec upekly koláč, který dělaly i v hodinách angličtiny s názvem Apple pie.

Setkání se uskutečnilo 24. června a bylo zahájeno v 15:30 hod. Program byl velmi nápaditý. Na úvod hovořila třídní učitelka Monika Olšáková o své třídě, která ji velmi oslovila a hned si ji získala svou srdečností a přátelským přístupem. Poté pokračovala Lenka Žižková s prezentací o Planetáriu Ostrava doprovázenou kvízem. Pokračovali Matěj Pekárek a Honza Špok projektem Mlha, kde jsme si připomněli grotesku na téma Nejsem čmoudil. Další v pořadí byla Nikolka Žídková s prezentací výletu na Ondřejník, posléze Adélka Gombárová, která nám osvěžila paměť povídáním o tom, jak jsme pekli Apple pie a měli Den zvířat. Na Adélku navázali Dominik a Matěj tématem o mořských želvách, další byla Natálka s přehledem dobrot, které upekly děti či jejich rodiče, a hovořila také o divadelním představení Zlatovláska. Na závěr vystoupily Vanda a Dáša, které nám představily výlet do Prahy doprovázený videem s rozhovory jednotlivých účastníků.

Po zhlédnutí všech prezentací jsme se společně vyfotili, předali rodičům dárkové prázdninové vlastnoručně vytvořené poukazy a následně se přemístili na nedaleké fotbalové hřiště, kde děti sportovaly a rodiče se bavili o blížících se letních prázdninách.

Musím ocenit, že navdzory horkému dni a pátečnímu odpoledni přišlo velké množství rodinných příslušníků. Přeji všem, rodičům i jejich dětem, krásné, klidné a slunné letní prázdniny a už nyní se těším na nový školní rok 2016/2017.

Připravila Mgr. Monika Olšáková