ZŠ - Míříme do finále aneb Žákovská rada se loučí

27.06.2016 16:26

Nezadržitelně se nám blíží konec školního roku. Dá se již počítat ne na dny, nýbrž na hodiny, kdy nastane opět ten toužebně očekávaný okamžik hození školních povinností za hlavu a vykročení vpřed, vstříc letním zážitkům. Věříme, že i práce Žákovské rady v uplynulém školním roce byla pro děti jak prvního, tak i druhého stupně přínosem a obohacením výuky. Jsme rádi, že se nám z velké části zdařilo naplnit naše představy a touhy, jež jsme si předsevzali na počátku. Uskutečnili jsme několik sportovních turnajů, vědomostní kvízy, turnaj v pexesu, barevné dny, výtvarnou soutěž či se celoročně zaměřili společně s ekotýmem na sběr tříděného odpadu. Zrealizovali jsme rovněž několik charitativních sbírek, kdy výtěžky z nich putovaly na dobrou věc - především na pomoc nemocným dětem.

Každý člen Žákovské rady je nezbytným pro její fungování. Proto si každý rok zaslouží za odměnu a jako projev poděkování jeden oddechový den, kdy společně vyhodnocujeme, diskutujeme a předáváme si vzájemné zkušenosti z uplynulých měsíců, abychom se mohli ve své práci ještě více zdokonalovat. Být spolužákům ještě více v příštích letech nápomocni.

Letošní závěrečné setkání se uskutečnilo v areálu okolí přehrady Olešná. Užili jsme si společný příjemný oddechový čas, rozmýšleli a diskutovali nad svými úspěchy, rozebrali neúspěchy, vychutnali si sportovně odpočinkové dopoledne se špetkou chutného občerstvení.

Věříme, že ohlédneme-li se zpět, můžeme být hrdi na to, čeho jsme letos dosáhli. Přejeme všem našim spolužákům hezké léto plné nezapomenutelných okamžiků a těšíme se na příští školní rok opět společně ve školních lavicích i mimo ně.

Mgr. Lukáš Pitřík, koordinátor Žákovské rady