ZŠ - Karneval 2016

25.02.2016 14:14

Dětské oči se rozzářily radostí dne 19. 2. 2016 od 15 hodin v tělocvičně ZŠ Janovice. Ptáte se proč? Paní učitelky prvního stupně uspořádaly tradiční dětský Papučovo-maškarní karneval.

Tělocvičnou se jak na přehlídkovém molu promenádovaly princezny, čarodějnice, bílá paní, břišní tanečnice, ale i kovbojové, piráti, vojáci, lidožrout a rytíř. Nechyběl pohádkový Ninja a všechny ochraňoval také příslušník policie. Navštívilo nás velké množství zvířátek, jako například papoušek, berušky, liška či dinosaurus. Všechny nás střežila a dohlížela na nás paní doktorka se sestřičkou. Velkou radost nám udělali rodiče, kteří se také přestrojili do krásných masek vodníka či indiánů. Mezi žáky prvního stupně si karnevalového veselí užívali také žáci deváté třídy, kteří se stali na pár hodin hravými a veselými kočkami.

V bufetu na všechny čekalo bohaté občerstvení v podobě zákusků a dalších sladkostí, pro rodiče bylo připraveno kafíčko, chlebíček či jednohubky. Poděkování patří všem rodičům, kteří nám do bufetu ochotně přispěli.

Celým programem provázeli Klauni na volné noze ve složení Alois Vemeno a Bedřich Voháňka, kteří svým nápaditým, vtipným a kreativním programem nenechali nudit ani jedno dítě. Soutěžení a tancování bylo vždy na chvíli přerušeno vyhlašováním tomboly, která byla v letošním roce opravdu bohatá.

Poděkování patří organizátorům a všem, kteří pomáhali na závěr s úklidem tělocvičny. Potěšilo nás, že se zapojili jak žáci, tak i rodiče. Výtěžek akce bude poskytnut na badatelskou pozorovací sadu s názvem Motýlí zahrádka a Gelové akvárium, které bude k dispozici pro žáky prvního stupně.

Radost dětí z takovýchto akcí je nenahraditelná a o to víc povzbuzující pro další podobné aktivity. Už teď se těšíme na karneval příští rok.

Fotografie z karnevalu

Připravila Mgr. Monika Olšáková