Ohlédnutí za prosincem 2010 - Zábavná interaktivní show Adolfa Dudka

01.03.2011 08:40

Malování pro děti, tak se jmenuje interaktivní show ilustrátora, grafika a výtvarníka Adolfa Dudka. Ten v předvánočním čase 16. 12. 2010 navštívil na pozvání učitelek prvního stupně žáky naší školy. 

Během show ilustrátor představil dětem některé své knihy a CD nahrávky a brzy se velká většina dětí přesvědčila o tom, že alespoň jednu jeho knihu mají doma ve své knihovničce.

Výtvarník aktivní a vtipnou formou seznámil žáky s procesem, jak taková kniha pro děti vzniká, jak dlouho trvá, než ji výtvarník vytvoří, co vše ke své práci ilustrátor potřebuje. Ukázal dětem, že pomocí základních geometrických tvarů mohou velmi jednoduše nakreslit, co je napadne. Děti soutěžily, malovaly společně s ilustrátorem, hádali hádanky, učily se krátké říkanky, odpovídali na otázky a k tomu všemu si užily spoustu legrace. Během vystoupení získávaly děti ilustrátorovy obrázky. Žáci se do celé show velmi aktivně zapojili a celé zábavné vystoupení si opravdu "užili".

Na závěr vystoupení mohly děti získat ilustrátorův autogram. Kdo si nevzal knihu, nemusel být smutný, výtvarník se mu podepsal na ruku nebo na obličej.

Fotografie z akce

Blanka Barvíková