MŠ - Dopravní výchova

31.05.2016 18:07

Nácvikem bezpečného chování v dopravních situacích, kterých se děti běžně účastní, jsme se zabývali během týdne dopravní výchovy  v naší školce. S dětmi jsme si mimo jiné povídali o dopravních prostředcích, správném přecházení vozovky či o tom, co potřebují, když jezdí na kole.

Vše, co se děti naučily, mohly předvést na akci "Miniautoškola", která se konala na zahradě mateřské školy. Úkoly nebyly vůbec jednoduché, však posuďte sami:

  • jízda na kole, zastavení na značce "stop";
  • vybarvování semaforu správnými barvičkami;
  • pojmenování částí jízdního kola a určení těch nejdůležitějších;
  • správné rozhlédnutí se a přejíti přechodu pro chodce.

Kromě toho si děti zahrály jednu úplně novou hru, při které se naučily poznávat další tři dopravní značky.

Na celou akci dohlížela Sovička Hedvička. Ta bedlivě sledovala, zda děti plní zadané úkoly správně a zaslouží si odměnu. A protože se všechny děti moc snažily, mohly si odnést domů svůj "první řidičák" a k tomu malý dárek v podobě reflexní pásky pro zvýšení své bezpečnosti v silničním provozu.

Součástí dopravního týdne byla i návštěva předškoláků na služebně Městské policie ve Frýdku-Místku.

Moc děkujeme paním učitelkám druhého stupně základní školy, které se svými žáky připravily "řidičáky" a paní Bc. Biolkové, která se věnovala předškolákům během jejich návštěvy Městské policie. Děkujeme také paní Mgr. Pohludkové z odboru dopravy města Frýdlantu nad Ostravicí za poskytnuté materiály vztahující se k dopravní výchově.

Kolektiv mateřské školy