MŠ - akce v prvním pololetí

08.03.2011 21:16


Podzimní čarování

Děti se učily pracovat s nasbíraným přírodním materiálem, vyzkoušely si netradiční techniky. Výrobky jejich snažení pak zdobily celou školičku.
Fotografie

 

Od adventu do Vánoc 

Nejstarší děti vystoupily s krátkým vánočním programem na veřejném Setkání pod vánočním stromem, napsaly a odeslaly "nebeskou poštou" pozvánku pro Mikuláše, který opravdu přišel i s čertem a andělem. Poděkování patří maminkám, které pro děti připravily hezký mikulášský program. Pak už děti pilně vyráběly ozdoby, dárečky a přáníčka. Když bylo vše hotovo, prožily slavnostní dopoledne s vánočními tradicemi, koledami a samozřejmě nechyběly dárečky.
Fotografie 

 

Zimní sportovní hry 

Krásné zimní počasí jsme využili k uskutečnění sportovních her. Medaile a diplomy byly připraveny, nechybělo nic, aby se děti mohly na zahradě dosytnosti vyřádit v netradičních disciplínách jako bobování s balónky, v psím spřežení, v lovení "žížal"… Užili jsme si spoustu legrace.
Fotografie

  

Barevné dny

Ty pomáhají , zvláště těm nejmenším, k upevňování znalostí barev. V tento den se děti i učitelky přemění ve "žluťásky, bělásky, modrásky…." a veškeré činnosti během dne jsou zaměřeny na danou barvu.
Fotografie

  

Karneval

Ten byl letos v duchu pohádek. Učitelky – pohádkové bytosti, připravily pro děti úkoly, které po splnění vysvobodily zakletou princeznu. K získání potřebné síly se mohly dosyta občerstvovat dobrotami, které pro ně připravily maminky. Za krásné masky, taneční kreace a splněné úkoly si každé dítě odneslo malý dáreček a hlavně spoustu zážitků.
Fotografie