Malé ohlédnutí za prázdninami - volejbalový tábor

13.09.2016 13:18

Příměstský volejbalový tábor v Janovicích se konal od 11. 07. do 15. 07. 2016. Na tábor se přihlásilo 24 dětí nejen z Janovic a nejen z Barevného minivolejbalu. Přivítali jsme děti z Bašky, Frýdku – Místku, ale i Prahy. Počasí ani technické zázemí nám nepřálo. Podmínky byly opravdu tábornické. Nezbylo nám, než brát vše sportovně a s nadhledem. 

Pokud nám to počasí dovolilo, trávili jsme čas na výletech. V pondělí jsme jeli autobusem do Bašky. Odtud jsme šli pěšky do Hodoňovic. Po cestě jsme se zastavili v malé Zoo a na dětském hřišti. Dále jsme se vydali k místnímu splavu, kde otužilci využili nabízené možnosti a zaplavali si. V úterý jsme cestovali vlakem do Ostravy na výstavu amerických veteránů. Středa patřila jen sportu. Zahráli jsme si honičky, hry, ale hlavně turnaj v barevném minivolejbale. Ani ve čtvrtek se počasí neumoudřilo.  Vyjeli jsme tedy do Frýdku-Místku a na zámku navštívili výstavu Papírový svět. Využili jsme také nedalekého bazénu a šli si zaplavat. 

V pátek už sice nepršelo, ale teplota venku ani vzdáleně nepřipomínala prázdniny. Přesto jsme se nenechali odradit, nasedli na autobus směr Trojanovice Ráztoka a vydali se do lanového centra Tarzanie. Zde jsme strávili příjemné dopoledne, vyzkoušeli jsme si různé trasy, ale i jiné atrakce. Celý týden jsme se stravovali v janovickém hostinci Ondráš, kde ochotně podávání obědů přizpůsobili našemu programu.

Připravila Mgr. Blanka Barvíková