Janovický atletický přebor

01.10.2010 09:37

V pátek 19. září 2010 jsme se opět stali malými sportovci, kteří se snažili dosáhnout vynikajících výsledků již ve 3. ročníku Janovického atletického přeboru. Počasí sice nebylo příznivé, ale ráno nepršelo a to rozhodlo. Po slavnostním nástupu v tělocvičně jsme se rozešli na jednotlivá stanoviště. Soutěžili jsme v těchto disciplínách : běh 60 m, skok z místa, hod kriketovým míčkem ( 4. a 5. třída granátem ), skok do výšky. Největší nadšení a radost vyvolávala u dětí disciplína skok do výšky, kde jsme viděli obrovské úsilí a povzbuzování všech. Tělocvičnou se ozývalo mohutné skandování. Tento den byl premiérou i pro naše malé prvňáčky, kteří se poprvé mohli zúčastnit projektového dne na naší škole. I oni se stali malými bojovníky, kteří se nenechali zahanbit staršími dětmi. V závěru čtvrté hodiny, po splnění všech disciplín, proběhl štafetový běh napříč všemi třídami. Ten vyvolal velký zájem a musela se sestavovat ještě další štafetová družstva. A kdo se stal nejlepším atletem v jednotlivých třídách ?

  1. třída       Nela Dedková, Beáta Šedovičová, Michal Chovanec 
  2. třída       Tereza Ďurčíková, Vojtěch Kropáč
  3. třída       Táňa Krpcová, Vlastimil Bayer
  4. třída       Nina Suranová, Richard Gombár
  5. třída       Daniela Metznerová, Dominik Francek

Závěrečná pátá hodina patřila žákům 3. – 5. třídy, kteří sehráli kolektivní utkání ve florbale a kopané. Smíšená družstva  žáků soutěžila venku a zároveň v tělocvičně. Boj sváděla tři družstva v každé kategorii.

U všech žáků se projevila snaha dosáhnout co nejlepšího výsledku. Ale místo zde zůstalo i na podporu, pomoc, povzbuzení mého kamaráda a vzájemnou spolupráci. A tak by to mělo platit po celý tento školní rok.

Mgr. T. Němcová