Florbalový turnaj žáků I. stupně

14.06.2010 13:33

V závěru školního roku se Žákovská rada rozhodla zorganizovat florbalový turnaj pro děti I. stupně naší školy, který byl realizován dne 7. června po vyučování. Jelikož se tentokrát zapojili i prvňáčci, rozhodli jsme se vytvořit dvě kategorie. V té první jsme měli možnost zhlédnout urputný boj mezi našimi nejmenšími a druháčky. Ve třech třetinách ze sebe všichni dokázali vydat maximum a vstřelit krásných šest gólů – po třech na obou stranách. O konečném vítězství druháků pak rozhodla poslední branka vstřelená v prodloužení. Při vzájemném souboji těchto dvou tříd byla tělocvična naplněna úžasnou atmosférou, o kterou se zasloužily nejen třídní učitelky, ale rovněž spolužáci z vyšších ročníků, kteří hráče na hřišti bouřlivě povzbuzovali. Utkání mezi první a druhou třídou bylo vskutku nádherným zážitkem.

V druhé kategorii si mezi sebou zahráli žáci III., IV. a V. třídy. Všechny zápasy byly naplněny odhodláním každého družstva dosáhnout vítězství. Na fair play hru dohlížela rozhodčí – třídní učitelka prvňáčků. I přes značné a občas neoprávněné připomínky se pátá třída umístila ve vítězném pořadí na krásné II. příčce. Třetí připadla třeťákům, no a vítězná, tedy první příčka padla do klína tentokrát žákům čtvrté třídy, kteří o svém vítězství nad páťáky rozhodli v samostatných nájezdech.

Závěrem lze jen vyjádřit radost nad úspěšnou realizací onoho turnaje i skvělým zapojením žáků I. – V. třídy. Věříme, že děti skrze hru prožily nádherné odpoledne plné adrenalinu - to vše bez vážnějších úrazů, a že i ceny, jež obdržely o tři dny později při pátečním vyhodnocování, jim udělaly radost. Těšíme se na příští rok. To už budeme opět o něco starší.

Mgr. Lukáš Pitřík