Den tvořivých ekorekordů

01.03.2011 08:46

Žáci naší školy jsou nesmírně tvůrčí a nápadití. To se nám potvrdilo při další akci, kterou pořádali členové ekotýmu s názvem Den tvořivých ekorekordů aneb "Vyhrát může každý". Toto zajímavé a netradiční počínání bylo žákům vítanou odměnou za pololetní práci, a tak se den před pololetními prázdninami utkali s PET lahvemi, starým papírem, igelitovými sáčky a jinými materiály.

Disciplíny ve kterých se děti II. stupně mohly utkat, byly vybrány tak, aby šanci na úspěch měl opravdu každý. Byly vybírány jak dovednostní úkoly, tak úkoly tvůrčí a sportovní. Motivací nám byly informace na webovém portálu www.rvp.cz. Zde jsme měli k dispozici údaje jak s popisem činností, tak s hodnotami rekordů, podle kterých jsme mohli srovnat, jak dobří jsou naši žáci. A musíme uznat, že jejich výkony ve všech kategoriích překonaly naše očekávání.

V druhé půli dne žáci vytvářeli s pomocí víček od PET lahví loga organizací, se kterými spolupracujeme a obcí, které jsou v našem okolí a dojíždí k nám z nich žáci. Při závěrečném setkání celého II. stupně každá skupina logo předvedla a sdělila všem, jak vzniklo a jaký je jeho význam.

Fotografie z akce