MŠ - Anglicko-italské dopoledne u Soviček

01.04.2016 11:30

Třetí březnové úterý čekalo ve školce na děti překvapení. Již několik dní jsme si povídali o knížkách, pohádkách a oblíbených příbězích. Ale vždy samozřejmě "jen" česky. Tento den však přišel za dětmi pan Stařičný a převyprávěl jim anglicky a italsky klasickou pohádku O červené karkulce.

Předškoláci napjatě poslouchali a díky návštěvě kroužku angličtiny dokonce i rozuměli některým výrazům anglické verze. Pohádka v italštině u dětí vzbudila ne menší zájem, ačkoli pro většinu z nich se jednalo o premiérové setkání s tímto jazykem. Během našeho lingvistického dopoledne se děti také dozvěděly, zda a jak se do italštiny překládá jejich jméno.

Našim záměrem bylo nejen dětem zprostředkovat nevšední zážitek, ale motivovat je k zájmu o cizí jazyky, jejichž znalost zaručuje člověku konkurenční výhodu a nové příležitosti. Zároveň jsme chtěli, aby díky této zkušenosti došly k poznání, že část komunikačního sdělení  je předávána mluvčím neverbálně. Tedy, že i když nerozumíme, díky výrazu tváře, gestům a modulaci hlasu můžeme pochytit určitou část sděleného.

Děkujeme panu Stařičnému, že se s námi podělil o své jazykové umění a těšíme se na další setkání.

Připravila Ing. Bc. Jana Bínová