ZŠ - Úspěchy našich žáků v přijímacích řízeních

16.05.2016 17:45

Pozvolna se blíží závěr školního roku a s ním i příležitost k jeho zhodnocení. Rádi bychom krátce poukázali na úspěchy žáků devátého ročníku v příjimacích řízeních ke studiu na středních školách, jež se uskutečnily v polovině měsíce dubna. Jedna ze žákyň však byla přijata již před Vánocemi, neboť úspěšně prošla talentovými zkouškami.

Po dlouhém týdnu plného očekávání se žáci dověděli své výsledky. Všichni byli přijati a dostali se na své vysněné školy. Devět žáků ze třinácti bude studovat maturitní obory. Dva žáci se dokonce umístili na prvních příčkách v seznamu uchazečů, a to konkrétně na Gymnáziu Frýdlant nad Ostravicí a Průmyslové škole ve Frýdku-Místku.

Dalšími školami, na něž se žáci dostali, jsou Stavební průmyslová škola Ostrava a Havířov, Střední škola elektrotechnická - obor Optik, Zdravotní škola, Ekonomické lyceum, Gymnázium BMA.

Cestou k úspěchu byla jistě i pilná příprava nejen v průběhu vyučování, ale také ve svém volném čase. Děti zároveň správně zhodnotily své schopnosti a dovednosti, a to na základě zkušeností se srovnávacími testy Kalibro a i díky návštěvě poradenského centra Úřadu práce ve Frýdku-Místku.

Žákům přejeme mnoho úspěchů, potěšení i naplnění při jejich dalším vzdělávání se, tedy v jejich další životní etapě.

Připravila Mgr. Miriam Szromková